AKADEMIA ZDROWIA  |  Aktualności  | Jerzy Zięba - Ukryte terapie  |  Jerzy-Zięba-Komentarze |  Polska Akademia Zdrowia  |  Zdrowy Styl Życia  |  Medycyna środowiskowa  |  Przepisy prawne  |  Linki

Z D R O W Y  S T Y L  Ż Y C I A

 

 

 

 

wi-fi a zdrowie  2016-0731

Granaty-zapobiegaja-starzeniu  2016-07-25

reklamy-fast-foodow-sa-niebezpieczne 2016-07-17

niektore-popularne-slodycze-moga-byc rakotwórcze   2016-07-15   Organizacja Foodwatch przetestowała 20 różnych produktów spożywczych i w trzech znalazła "niebezpieczne" poziomy aromatycznych i nasyconych olei mineralnych. Przedstawiciele Foodwatch nakazali wycofanie ze sprzedaży czekoladek "Kinder Riegel", "Fioretto Nougat Minis" sprzedawanych pod marką Lindt oraz "Sun Rice Classic Schoko-Happen".

witamina-c-wyleczy-narkomanow 2016-07-13

E-papierosy-sa-milion-razy-grozniejsze-od-zanieczyszczonego powietrza

Prof. Iwan Nieumywakin - Jak żyć zdowo i samemu sie leczyć na YOUTube (trzeba włączyć napisy polskie)

www.medonet.pl

9 świątecznych przypraw, które zwalczą zdrowotne dolegliwości

BADANIA PROFILAKTYCZNE KOBIET   |   BADANIA PROFILAKTYCZNE MĘŻCZYZN

Dieta-bogata-w-brokuly-sposobem-na-raka

Ekstrakt-z-brokulow-chroni-przed-nowotworami-glowy-i-szyi

Olej kokosowy tłoczony na zimno jest zdrowy. Inny szkodliwy   Olej palmowy spotykany jest praktycznie wszędzie: w żywności, kosmetykach, jako komponent do biodiesla. Jego uprawa niszczy środowisko, a on sam jest bardzo szkodliwy dla konsumentów. Mimo to popyt na niego rośnie. Jest to bowiem najtańszy olej roślinny. Swoją naturę olej palmowy zmienia w trakcie procesu gorącej rafinacji stosowanego przy jego przemysłowym otrzymywaniu. Zmienia wtedy barwę na jasnożółtą lub białą i giną wszystkie jego walory zdrowotne. Decydującą rolę zaczyna odgrywać fakt, że zawiera 50 proc. nasyconych kwasów tłuszczowych - więcej niż wszystkie oleje roślinne - i jest pod tym względem porównywalny z najgorszej jakości wieprzowym smalcem. Taki olej sprzyja rozwojowi blaszki miażdżycowej, powoduje rozwój chorób krążenia, zwiększa prawdopodobieństwo raka jelita grubego, zatorów i udarów mózgu, a nawet - według nie do końca jeszcze potwierdzonych badań - ułatwia rozwój beta-amyloidu, najgroźniejszego tzw. białka śmieciowego, powiązanego z powstawaniem choroby Alzheimera.

 

 

2015